Podle ČSSD mají nezaměstnaní pracovat za poukázky. Ty jim agentura promění na peníze

11. 9. 2013

ČSSD usiluje o inovaci veřejné služby a navrhuje, aby nezaměstnaní vykonávali pro občany práce v domácnosti za poukázky. Ty jim agentura promění na peníze. Více si můžete přečíst zde:

Vyjádření ASN:

S návrhem ČSSD nesouhlasíme. Pokud občané potřebují, aby jim někdo pomohl s prací v domácnosti, mohou si již nyní tyto služby objednat od firem, které takovéto služby poskytují. Tyto firmy by měly zaměstnat více lidí na trvalý pracovní poměr nebo alespoň formou brigád, .  Není potřeba zřizovat další agenturu, která budde nezaměstnané registrovat a poskytovat jejich práci občanům. Rovněž poukázky jsou naprosto zbytečné. Občan, pro kterého je služba vykonána, ať za ni platí penězi.