První setkání zástupců Akčního spolku nezaměstnaných

V sobotu 4. září se v Praze konalo první setkání zástupců Akčního spolku nezaměstnaných z celé ČR. Zatím by bylo nadsazené hovořit o celostátním kongresu, setkali se členové našeho spolku z plzeňského a pardubického kraje, kde jsme nově ustavili akceschopnou skupinu.

Předmětem jednání byla sociální situace v ČR po květnových volbách a asociální plány Ministerstva práce a sociálních věcí. Vilém Gutfreund účastníky seznámil s perspektivami politiky zaměstnanosti v době pravicové vlády a možnostmi hnutí nezaměstnaných. Jana Richterová z Pardubic navrhla plán činnosti našeho spolku v dalším období, který účastníci schválili.  Budeme se podstatně více než dosud zabývat bojem proti účelově manipulovanému negativnímu obrazu lidí bez práce v médiích, a to pravidelným monitorováním zpráv a odpovídajícimi reakcemi na pokusy politiků a některých publicistů lidi bez práce pomlouvat. Jana Richterová byla také kooptována do vedení našeho spolku jako spolupředsedkyně.

Z DALŠÍCH WEBŮ